«

»

Apr 24

Uggs äkta rea

Förutom skor är hemorten Örnsköldsvik ett bärande tema i familjens bolagssfär. Det har bland annat hunnit bli bidrag till en hockeyrink, ett flygbolag samt en golfbana och fastigheter. Snart står även ett 13 våningar högt designhotell klart, byggt med Peter Forsbergs hockeypengar.”När jag flyttade till Denver och Colorado så växte mitt Ö-vikshjärta och Sverigehjärta. Jag vill försöka investera hemma”, säger han.

Ett sorgebarn är golfbanan Veckefjärden som har dragits med stora förluster under flera år. Peter Forsberg har fyllt på med pengar vid flera tillfällen, sammanlagt handlar det om drygt 13 Mkr i aktieägartillskott, och Kronofogden har nosat bolaget i hälarna.Frågan är om investeringen är enbart affärsmässig? Peter Forsberg blandar friskt bland argumenten.”Jag tycker att det har varit värt det för vi behövde en bra bana till i Örnsköldsvik. När vi investerar i andra projekt har vi nytta av att golfbanan är där. Nu när vi bygger vårt hotell tillsammans med Bicky (Chakraborty) kan vi säkert dra nytta av varandra. Och flygbolaget kan gynnas av att vi har en bra golfbana där. Man får se det som att de olika delarna hjälper varandra och om golfbanan kanske går lite minus just nu så kanske det går att rätta till”, säger Peter Forsberg, men beskriver samtidigt golfbanan som ett ”tufft projekt”.

 

Är tålamodet oändligt?”Vi tjänar lite mer pengar på andra saker så golfbanan är inget som kommer att göra att jag behöver spela hockey igen”, svarar han.Ett exempel på lönsamma Ö-viksaffärer är flygbolaget Höga Kusten Flyg. Efter bara tre år är flygbolaget som trafikerar sträckan Örnsköldsvik – Stockholm, men också norska Rörås och Trollhättan, lönsamt. Den senaste årsredovisningen visar att omsättningen fördubblats till 156 Mkr och att bolaget gjorde en vinst på 17 Mkr.