«

»

Okt 18

Ugg wedge

Under hösten 2009 upptäcker Uggla att han blivit fullkomligt grundlurad av musiktjänsten Spotify, och på sin blogg skräder artisten minsann inte orden. ”Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music”, skriver han och refererar till det faktum att han ”under sex månader tjänat lika mycket som en halvdan gatumusikant drar in på en dag”. Denna finkänsliga argumentation slutade med att Uggla i sann rockstar-anda tog bort sina låtar från tjänsten. Under 2009 års Allsång på Skansen valde Uggla att framträda – naken. Allsångens alla golfgubbar och terriertanter satte givetvis kaffet i vrångstrupen när den då 55-åriga Uggla strippande tog av sig plagg efter plagg. Slutligen stod han i bara mässingen och framförde sin nya låt ”Hatten av”. Det allra heligaste fick Uggla sina körtjejer att täcka med – passande nog – hattar.

På torsdagskvällen var det dags för Talmannens vårmiddag, ett finare event för toppolitiker. För underhållningen stod musiklegendaren Magnus Uggla, och efteråt passade SD-toppen och riksdagens andre vice talman, Björn Söder, på att ta en bild med Uggla.Bilden har nu börjat sprida sig i sociala medier, och många undrar vad tusan som händer egentligen.”Vad är det här? Första kändisen ut ur SD-garderoben?”, skriver en på Twitter. ”Vad händer? Finns det kändisar som vågar stå upp för sina åsikter. Kan vi slippa alla JÄVLA pizza bagare”, skriver en annan.Han var på Talmannens vårmiddag som var igår, där 50-100 personer tog selfies, precis som alltid, med Uggla så den här bilden är väl en av dem, säger Ugglas presskontakt Lisa Ohman till Nyheter24.

Han har aldrig kommenterat något politiskt någonsin under alla år.Och nej, det är inte helt lätt att spåra Magnus Ugglas politiska åsikter. Däremot hade han med Carl Johan de Geers konstverk ”Skända flaggan”, med ordet ”KUKEN” skrivet över fanan på skivomslaget till albumet Allting som ni gör kan jag göra bättre, från 1987.När jag fick höra vilka somskulle vara med så kände jag: fan va häftigt! Det var väldigtmånga artister och jag kände att det skulle bli skitkul att fågöra om deras låtar, berättar Darin på en pressträff förhöstens program i TV4.Trots att det ryktats om hektiskainspelningsscheman och draman bakom kulisserna avslöjar Darin atthan kom väldigt bra överens med de andra deltagarna – specielltvissa.