«

»

Okt 12

Ugg unlined mini

En Ferrari ska ha en V12-motor under huven – och i Genève visas nu den starkaste och snabbaste modellen hittills, 812 Superfast. Motorn är på 6,5 liter, har en effekt på 800 hk och ett vridmoment på 718 Nm, med 80 procent av kraften tillgänglig redan från 3 500 varv. Allt har gjorts möjligt med hjälp av ett direktinsprutningssystem på 350 bar, hämtat från formel 1-avdelningen. Traditionalister som ylade när Ferrari lanserade en turbomotor häromåret lät får anledning att stöna också nu. Inte för att bilen har turbo, för det har den inte, utan för att den styrs med el-servo.

Citroën har droppat samarbetet med familjen Picasso och efterföljaren till C3 Picasso heter bara Aircross. Det är en kompakt suv, tvilling till tidigare lanserade Opel Crossland X och ska tillverkas i en GM-fabrik i Spanien. Nästa steg i samarbetet mellan Peugeot/Citroën (PSA) och Opel kan bli ett samgående – något som dessutom kan ske mycket snabbt.Kia kommer med helt nya Picanto. Bilen har blivit flexiblare och rymligare, bland annat genom 15 mm längre hjulbas – dock har bilens totallängd inte ökat. Bagagevolymen har ökat från 200 till 255 liter och om baksätet fälls hela 1 010 liter – störst i klassen.Volkswagen Arteon ersätter Passat CC, men är större och rymligare på grund av 54 mm längre hjulbas – men bilen är fortfarande baserad på MQB-bottenplattan. Bagageutrymmet är hela 563 liter.

Mitsubishi Eclipse Cross är en kompakt suv, 441 centimeter lång, med bensinmotor på 1,5 liter kombinerad med steglös automat och dieselmotor på 2,2 liter, försedd med konventionell åttaväxlad automatlåda.Honda Neuv är en helt elektrisk konceptbil som kan lära känna sin förares känslor och sedan tillämpa kunskapen för att senare kunna hjälpa föraren genom olika rekommendationer. Bilen ska också fungera för samåkning, med en ny modell för ägandet.Lexus visar både hybridversionen av LS, 500h, och racingmodellen RC F GT3, som nu är FIA-godkänd och som ska tävla i olika USA, Europa och Japan. Över 500 hk och en vikt på endast 1 300 kilo.