«

»

Mar 25

UGG Stövlar

Facebook borde ha slängt ut dem redan tidigare, när de första anmälningarna om bedrägeri kom, säger hon.Anita från Eslöv berättar att hon såg annonsen för företaget Fashion you know i sitt flöde på Facebook kring den 20 mars i år. Annonsen lockade med kanonpriser på fina märkeskläder, till exempel ett linne från exklusiva Dolce & Gabbana för 155 kronor eller en t-shirt från Ed Hardy för 149 kronor. Den 31 mars gick jag in på sajten igen och lade en beställning på olika plagg, totalt handlade jag för 2 500 kronor, säger Anita Johansson.
Van nätshoppare

Hon beskriver sig som en van nätshoppare som flera gånger tidigare handlat olika produkter via nätet.Jag har aldrig blivit lurad förr och trodde inte att jag skulle bli det den här gången heller. Sidan såg proffsig och ordentlig ut, säger hon.Vid tidigare köp hos olika näthandelsföretag har Anita vanligtvis handlat mot faktura. Hos Fashion you know skulle affären göras upp genom att hon förde över pengar till företagets konto.Det gjorde jag men det borde jag inte ha gjort, egentligen vet jag ju att man inte gör så men ändå blev det så.En snabb sökning på företagets namn på Google leder direkt till flera diskussioner om trovärdigheten hos Fashion you know, flera personer som också blivit lurade eller misstänker bedrägeri berättar om sina erfarenheter.

Den tidigare webbadressen fungerar inte heller utan leder till företaget UGG Australia som har ”tagit över” adressen och stängt ner den eftersom Fashion you know misstänktes sälja piratkopior av deras produkter.– Jag anade inte oråd men det borde jag ha gjort. Men någon gång ska man väl lära sig och jag kommer inte att göra om det igen, säger Anita Johansson som också tycker att Facebook borde agera mot de oseriösa näthandlarna.
Pengarna försvann direkt men några varor har ännu inte kommit. Anita Johansson kommunicerade inledningsvis med företaget via e-post och fick då besked om att det var något fel med leveransen.

– Men nu har de slutat svara.Anita tror inte att hon kommer att få några varor och har polisanmält händelsen. Hon berättar om det i Kvällsposten för att varna andra.

– Jag reagerade inte alls, tyvärr. Det såg så bra ut, och så var det ju ett bra pris på kläderna.Hon rekommenderar alla andra att göra som hon inte gjorde själv – kolla upp företag på nätet innan ett avtal ingås.