«

»

Jun 22

Ugg rain boot socks

De skulle ta Caroline fem år att bli kvitt beroendet. Men det depressiva, det finns kvar. – Ungefär tre dagar i veckan vaknar jag och känner mig deprimerad. Andra dagar känner jag mig skitglad. Ser jag på mitt liv med friska ögon inser jag att jag är lycklig med en bra familj och trevliga vänner. Nu vet jag att deppigheten är ett hjärnspöke. Jag kan se ljuset. Carolines måtto är: ”Som man bäddar får man ligga”. Och det märks. Hon har slutat supa för att hon vet att spriten gör henne destruktiv och aggressiv. Ångesten motar hon bort genom att vara ”schyst mot sig själv”.Nästa år tävlar Caroline i den ständigt leende Melodifestivalen. Det är förbjuden mark för en stereotypt ångestfylld och excentrisk konstnär. Caroline själv har knappt tittat på tävlingen och har sagt att hon aldrig skulle ställa upp. Nu har hon tänkt om. – Jag har alltid varit rebellisk. Det här är min revolt mot mig själv. Jag vill inte vara en konstnär som lägger pannan i djupa veck, utan är gärna folklig. Min låt? Den låter som Joplin på svenska och mera upptempo.

Statsbudgeten sanerades, skattesystem och pensionssystem reformerades, vården effektiviserades och skyddades i besparingstider. Det skedde under växlande regeringar, ibland med bredare uppgörelser, ibland med oenighet längs blockgränsen, fram till 2010.Regeringen Löfven lever i huvudsak på frukterna av tidigare regeringars insatser. Men nu, när det parlamentariska läget talar för mer samverkan över blockgränsen, har en del partiledningar uppträtt på ett sätt som försvagar demokratins handlingsförmåga. Politiken har drivits mot kanterna. I stället för att se farorna i detta har Anna Kinberg Batra (M) vänt sig åt SD till – och det i ett läge när högerpopulism är en tilltagande fara för Europas säkerhet.

En intern moderat reaktion mot detta är inte oväntad. På måndagen angrep Mikael Odenberg (M) – på DN Debatt – såväl oviljan att söka kompromisser med regeringen som kursomläggningen till samspel med SD.Odenberg är inte vem som helst. Han hade en mycket stark ställning i sitt parti som gruppledare i riksdagen fram till regeringsskiftet 2006. Att han lämnade regeringen i en konflikt med Anders Borg om försvarsanslagen betyder inte att han i dag saknar politisk tyngd. Dessutom sade Anders Borg, i tv före jul, att partiledningarna hos S och M borde tala om varandra – och till varandra – så att de sedan klarar av fler breda uppgörelser.