«

»

Dec 19

Ugg quincy

Regeringen har fått hård kritik för hur man har skött frågan om att erkänna Palestina.På tisdag kommer utrikesminister Margot Wallström, S att pressas hårt på svar i riksdagen av oppositionen.Men redan nu svarar Margot Wallström kritikerna. Flera av oppositionspartierna tycker också så här i sak.Ugg quincy Nu letar de bara formfrågor för att kunna kritisera oss.Regeringens beslut att erkänna Palestina möttes av skarp kritik och följdes av att Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman lämnade landet på obestämd tid.Kritiken mot regeringens handlande i frågan har stött på kritik även på hemmaplan. I riksdagen har regeringen fått kritik i EU-nämnden, där Margot Wallström anklagades för att försöka runda riksdagen. Även efter utrikesnämndens möte var allianspartierna kritiska.

Det är förhastat, obalanserat och dessutom är det klantigt hanterat, sa FP-ledaren Jan Björklund.På tisdag kommer en interpellationsdebatt att hållas i riksdagen då Margot Wallstöm kommer att få svara på frågor. Moderaterna Hans Wallmark,Ugg quincy suppleant i utrikesutskottet och Karin Enström har både lämnat in frågor till Margot Wallström.Enström tycker att erkännandet kom för tidigt.Regeringens beslut att erkänna Palestina är olyckligt. Det strider mot svensk erkännandedoktrin och gynnar inte fredsprocessen. Vi delar inte regeringens bedömning av kriteriet för kontroll av territoriet är uppfyllt, säger Karin Enström.

Margot Wallström slår i från sig kritiken om hur regeringen har skött frågan.Ugg quincy Det är en fråga som inte är okänd för några av de politiska partierna. Vi har helt följt regeringsformen och den anger att man ska ta upp en sådan här fråga i utrikesnämnden och det har vi gjort, säger Wallström till Expressen efter att ha medverkat i SVT:s ”Agenda” på söndagskvällen.Karin Enström anser inte att Palestina uppfyller kraven om att landets ledning ska ha kontroll över sin stat. Vad säger du om det?Karin Enström kanske har glömt att även Carl Bildt och Margaretha af Ugglas har tagit liknande beslut både om Kosova och Kroatien. Det har skett tidigare i historien. Det är förstås också ett politiskt beslut, att nu är det rätt tid.