«

»

Dec 20

Ugg quilt

Det är kul att variera sig men sedan har det också varit en grej att slumpen ibland gjort så att de två bästa låtarna fått möta varandra i en duell, och det är ju spännande men kanske inte alltid rättvist, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman, inför lördagens tv-sändning.Ugg quilt Flera av artisterna har vässat sina bidrag inför Andra chansen. Cookies N Beans vill förhöja känslan i sin poppiga ”Burning flags” med hjälp av pyroteknik, Behrang Miri har skruvat upp tempot i ”Jalla dansa sawa” och lagt till ett konfettiregn, och Eric Gadd – som annars står för Andra chansens mest lågmälda nummer – ska springa in på scen.

Förhandsfavoriter så här långt är dock Martin Rolinski med sitt yoghurtbur-nummer,Ugg quilt Robin Stjernberg som med fart och fläkt ska charma tittarna samt Caroline af Ugglas och Anton Ewald. Men mycket kan hända – inte minst när formen för Andra chansen är helt ny.Det är Christer Björkman som för första gången har bestämt startordningen i Andra chansen. Efter första omröstningen går fem nummer vidare, i andra omröstningen försvinner ett av de fem numren och sedan utses kvällens två vinnare genom dueller mellan de fyra återstående bidragen.Vi laborerade med olika lösningar och det här upplägget möjliggör för att det blir de fyra mest populära låtarna ur tittarnas perspektiv som duellerar, säger han och tillägger:Det är rafflande med dueller.

Det här är ju andra, men också sista, chansen att ta sig vidare till finalen och då ska det vara kniven på strupen.Ugg quilt Det är spännande och rolig tv.De flesta av artisterna verkar nöjda med att det inte enbart är dueller även om många inte riktigt verkar ha koll på det nya upplägget ännu. Och ingen av dem vill tala om vem de är mest rädd att möta i en duell utan säger ödmjukt att ”alla är så duktiga”. Dock är det endast två bidrag som kan gå vidare på lördag.Han drar av sig den stickade tröjan och visar stolt fram en turkos t-shirt med ett bekant emblem, det kungliga hovleverantörs-vapnet. Olle Ljungström säger att han bär den som en hyllning till kronprinsessans och Daniels förlovning.