«

»

Jun 12

Ugg österreich

Den polis som beslutade om att beslagta en antirasistisk flagga i samband med Jimmie Åkessons besök i Örebro skriver nu själv om händelsen i ett blogginlägg. Han går till hård attack mot poliskollegor som har uttalat sig om händelsen, en av dem kallar han präktig och patetisk.Metro har tidigare skrivit om kommunpolitikern Niclas Persson (MP) i Örebro. När Sverigedemokraterna besökte Örebro tidigare i veckan så gick han till partiets möte med en banderoll med texten ”Inga fascister i vårt Örebro”, med en målad regnbåge och en delfin.

Efter demonstrationen beslagtogs banderollen och Niclas blev delgiven misstanke om hets mot folkgrupp, något han för Metro beskrev som en orimlig anklagelse.Nu berättar polisen som tog beslutet om att beslagta banderollen själv om händelsen. I ett blogginlägg går han till attack mot utomstående, både poliser och andra tyckare, som uttalat sig om vad som hände.Han går särskilt till attack mot en poliskollega och skriver att kollegan ”inte har den minsta insikt i” vad som hände. Han riktar sig också direkt mot kollegan och skriver ”jag börjar faktiskt bli lite trött på ditt patetiska sätt.”

Andra som har uttalat sig om händelsen i sociala medier liknar han vid ”små råttor”.Polisen skriver också att han inte tänker göra någon pudel utan är helt till freds med beslutet angående flaggan.Angående vad som hände skriver han också att beslutet inte bara grundade sig i texten på banderollen, ”Inga fascister i vårt Örebro”. Han skriver att det fanns andra relevanta parametrar och att flaggan togs i beslag för att vidare utreda saken.Under söndagen har polismannen publicerat ytterligare ett inlägg på bloggen där han ber om ursäkt för formuleringarna i det första blogginlägget.Metro har sökt polismannen för en kommentar.