«

»

Dec 14

Ugg örebro

Sedan hade jag på något sätt gråtit färdigt. Hade någon före kraschen sagt att jag skulle gråta i 1,5 år hade jag skrattat personen rätt upp i ansiktet, men så ledsen var jag att alla dessa tårar behövdes. Det kan låta förfärligt, men det var så läkande att vara precis så ledsen.Ugg örebro När vi människor har sorg undviker vi gärna den i hög grad för vi är rädda för att känna. Är det en sak jag lärt mig så är det att det inte är farligt att gråta.

Du blir snorig och sömnig och är ledsen, men det är inte farligt, det går över. Gråter man i många dagar har man oftast rimliga skäl till det. Det är varken fult eller fel. Kroppen är så intelligent. Är du känslomässigt utmattad säger kroppen åt dig att sova. En dag vaknar du och då är du förhoppningsvis piggare. Nu gråter jag inte på det sättet längre, nu kan jag känna normal sorg. Jag kan bli ledsen när jag tänker på vissa saker, men det är ingen sorg som får mig att klappa ihop.Ugg örebro Jag tror till exempel aldrig att jag kommer att få panikångest igen. Det fick jag ju då när jag kraschade och det var nog ett sätt för kroppen att tala om att jag skulle lyssna på den.

I din ungdom såg du dig som en ”lonely cowboy” som red i från alla relationer och trodde att du aldrig skulle skaffa barn. Vad fick dig att ändra inställning? Jag träffade ju min man… Jag var så sviken, det fanns helt enkelt inte utrymme för fler svek. Därför gick jag heller inte in i relationer.Ugg örebro Jag hade jättesvårt för vänskapsrelationer också för att de innehöll potentiella svek. Det var inte många som passerade mitt nålsöga, att jag skulle våga känna mig trygg och kunna stanna kvar.