«

»

Dec 12

Ugg online store

När jag vågat tala har jag märkt att även dagisfröken, sminkösen i tv-studion, arbetskamrater eller grannar kommer fram och berättar om sina erfarenheter av att leva nära människor med beroendeproblematik. Det – och att jag har gått i anhörigbehandling – har gjort att jag fått spegla mig i andras tystnad och successivt har jag upptäckt att vi är väldigt många människor som går runt och tiger om våra absoluta erfarenheter.Ugg online store Det var det som blev den här körsången av sorgeberättelser som jag skriver fram i min bok till en gemensam berättelse. Vi är så lika varandra, vi som vuxit upp med missbruk nära oss.

Men i ”Oktober i Fattigsverige” berättar du om hur du som tioåring anmälde att mamma blödde ur munnen och inte svarade på tilltal? Du visste ändå vart du skulle vända dig och vågade eller var tvungen att vid åtminstone några tillfällen slå larm? Det är en sådan paradox,Ugg online store men jag har egentligen alltid varit modig. När jag var barn kunde jag i stunder av stark press sätta ord på det jag såg, men då möttes jag av tystnad. Jag kommer ihåg att jag sov väldigt lite och var trött i skolan.

Det borde ha varit rimligt att någon frågade varför, men det gjorde man inte. När jag växte upp fanns det heller inte kvinnojourer. Det har förändrats lite. På den tiden existerade inte anhörigperspektivet överhuvudtaget, men det kommer tack och lov mer och mer nu. I dag finns det någonstans att vända sig.Ugg online store Det fanns det inte då och därför var det kanske också helt meningslöst att säga något och man visste det, undermedvetet.