«

»

Jun 02

Ugg mini

Peter Olsson, ansvarig för domartillsättningen i damallsvenskan och coach för domarna, har läst uttalandena och är förvånad över kritiken.Det är mitt första år som ansvarig, men jag har ändå funnits i fotbollen och jag tycker att vi tack och lov varit befriade från de här ganska svepande påståendena som är svåra att bemöta. I det jag läser hittar jag inget riktigt konstruktivt utan det är mer uttalanden i en match som inte gått riktigt hans väg, säger Olsson.Han uppmanar Jack Majgaard Jensen att vända sig till förbundet, domarkommittén och domarcoacherna om han menar allvar med sina åsikter.

Men att han skulle ha den typen av uttalanden låter väldigt främmande och det låter som många steg tillbaka i utvecklingen, säger Peter Olsson.Är det extra negativt att det är mästarlagets tränare som gör den här typen av utspel?Det spelar väl ingen roll, men det är klart att han har större symbolvärde än många andra i den ändå positiva trend som jag tycker svensk damfotboll är inne i. Man kan tycka att man måste få vädra saker, men vill man leda det framåt blir det inget bra av det här.

I herrallsvenskan finns det sedan ett par år tillbaka ett antal heltidsanställda domare. Men de möjligheterna är en utopi i damallsvenskan i dagsläget. Det vore jättebra om det fanns ett antal tjejer som är heltidsanställda för att döma fotboll, eller killar för den delen om det skulle vara så, men på herrsidan är ju klubbarna och Sef (Svensk Elitfotboll) med och tar stor del av kostnaden och det skulle bli samma här och det tror jag inte klubbarna här i dagsläget i alla fall har ekonomi för, säger Peter Olsson som dock gärna ser att man jobbar för det i framtiden.