«

»

Maj 27

Ugg leather boots women

En av Filips huvuduppgifter under bilsalongen i Genève är att förhandla till sig leverans av fler bilar till bilhallarna i Sverige.Autoropa säljer alla Ferrari-bilar de kan få tag på och även gott om McLaren, Maserati, Jaguar, Range Rover och Land Rover. Sverige står till exempel för en tredjedel av försäljningen av McLaren-bilar i Europa.Efterfrågan på lyxiga supersportbilar är stor. Vi har sålt många bilar bara här på salongen. Men för oss handlar det också om att ta hand om kunderna efter att vi sålt bilen, berättar Filip Larsson.

Autoropa arrangerar totalt cirka 150 event varje år där deras kunder använder bilen. Det handlar om allt från off-road-körning med en Land Rover, touring runt Österlen i en sportbil eller avancerad bankörning på en racerbana i Dubai. Kunderna vill använda sina bilar och vi kan hjälpa till med allt. Det finns kunder som har sina bilar hos oss och så sköter vi transport av bilen och tar hand om det runtomkring.Filip Larsson är också engagerad i utvecklingen av nya Ferrari-bilar och efter bilsalongen i Genève ska han testköra den nya 488 GTB.

 

Vi träffas och testar bilen, det kan handla om detaljer i inredningen eller hur växellådan uppför sig. Det är justeringar in i det sista. Efter varje test träffar vi vd och ingenjörer för att utvärdera, det gäller att komma dit utvilad.Inte minst genom att alla nya bilar utrustas med alkolås. Saab 9-3 Cabriolet och nya Volvo S40 var med i den senaste testomgången, vars resultat offentliggjordes i veckan. Toppbetyg till båda, fem stjärnor och höga totalpoäng. Men omgångens ljus var Toyota Corolla Verso, som fick 35 poäng. Så många har bara en bil tidigare fått – Renault Espace. Testet går till så att bilen krockas med 40 procent av fronten mot en barriär med visst stötupptagande lager i 64 kmh. Vidare utsätts den för en sidokrock i 50 kmh:s fart. I framsätet sitter två dockor med mätinstrument. Maxpoäng i båda fallen är 16. Sidokrockpoängen kan förbättras genom ett – frivilligt – så kallat stolpprov i huvudhöjd. Det kan ge som mest två poäng.