«

»

Maj 26

Ugg kopior sverige

Ytterligare en dubblering av ­priset, ja, då får du värstingen i det här sällskapet, Kärcher K5 Classic. Det märks direkt att det här är lite en lite rejälare maskin än konkurrenternas. Trycket är betydligt bättre och en lång vattenslang gör det enkelt att tvätta runt om hela bilen utan att behöva flytta själva tvätten.Det är tillbehören som är Kärchers styrka. Visst, det kostar lite mer men det blir också enklare och roligare att använda. Till bilen har Kärcher flera olika borstar som trycker ut vatten och schampo, ett mycket bra böjbart munstycke och den finurliga, lilla ­vagnen som du kan skjuta in under bilen.

Smart är också behållaren för kemikalierna där du vänder flaskan upp och ner i en speciell anslutning och sen reglerar mängden fram på tvätten. Plus också för att anslutningarna sitter på samma sida av tvätten.Tillbehören är inte med i grundpriset och ”all-inclusive” känns i plånboken. ­Kärcher har också en rad tillbehör för till exempel tvätt av altaner och hängrännor.Att välja rätt högtryckstvätt handlar mycket om att analysera sina egna ­behov. Kärchers maskin är klart dyrast men har du råd med den och alla tillbehör så ­kommer du troligen att använda tvätten till många olika saker.Biltemas billiga tvätt kan vara bra om du bara vill spola av bilen eller dina trädgårdssaker. Einhells maskin ligger mitt emellan och har hjulen och sladdvindan som fördelar jämfört med Biltemas lilla tvätt. Men upp till Kärchers prestanda når den inte.

Volvo är långt ifrån ensamma om att ha förstått att det finns en marknad för höjda kombibilar med fyrhjulsdrift. Audi har A6 och A4 Allroad, VW har sin Passat Alltrack, Opel har Insignia Country Tourer och Subaru har Outback, som är en skogsmulleversion av Legacy. Men ingen kommer i närheten av Volvo XC70 i Sverige.Den första versionen av bilen lanserades 1998. Då hette bilen Volvo V70 Cross Country och fyrhjulsdriften sköttes av en viskokoppling. År 2000 kom generation två, som byggde på den V70-version som kallades ”N”. Bilen hette V70XC under de första åren, men döptes om till XC70 efter lanseringen av den stora suven XC90.