«

»

Dec 04

Ugg kopior sverige

PS. I pressläggningsögonblicket nåddes Pomperipossa av en mera exakt uträkning från de vise männens räkneverk som sa att ingalunda skulle hon få några 5 000 kronor att förslösa i sus och rus. Nej, sa de, om du tjänar två millioner, så ska vi ha, halleluja: Kronor 2 002 000 kronor.Ugg kopior sverige Då beslöt Pomperipossa att gå ut på gator och torg och tigga ihop pengar så att hon kunde köpa sej en aldrig så liten kofot. Darra, vise män, tänkte hon, och skärp den nattliga bevakningen omkring era kassakistor! 5 000 ska jag ha i alla fall – kan ni stjäla fullständigt ohämmat så kan jag!

Bluffsamtalen har under många år drabbat Sverige. Polisen har tidigare varnat för samtalen som börjar på 001 och som nu är tillbaka i en ny våg med bluffsamtal. Maj Jaldenius, 82, är en av alla som har blivit uppringd av en person som presenterade sig på knacklig engelska.Ugg kopior sverige De sa inte mycket. De började med att fråga mig om jag kunde engelska, det sa jag att jag kunde. Då sänktes rösten till ett mummel, jag sa till dem att höja rösten och tänkte att det var något skumt med det hela, säger Maj Jaldenius.

På nätet har flera andra varnat för att de drabbats av samtalen.Ugg kopior sverige De säger sig komma från Microsoft och att det är något fel med ens dator som gör att de behöver komma in i datorn för att kunna åtgärda det påstådda felet. Stefan Pers, polisassistent vid bedrägerisektionen, säger att han inte hört talas om den här nya vågen av samtal, men säger att problemet pågått i flera år. De pratar dålig engelska och säger att din dator är infekterad med virus och att för att hjälpa en behöver de fjärrstyra ens dator eller få ens kontouppgifter eller vad det kan vara. Om man ger någon sina kortuppgifter så kan man tillverka ett nytt kort och ta ut pengar på det eller plantera ett virus i ens dator så att de kan se uppgifterna när man loggar in på sin internetbank eller liknande, säger Pers.