«

»

Maj 25

Ugg kilklack

Under utvecklingsfasen har de nya motorerna kallats för VEA – Volvo Engine Architercture. När de nu presenterats har biltillverkaren lagt den förkortningen påhyllan och i stället plockat fram sin gamla välkända Drive-E-logga i stället.Den här nya motorfamiljen som byggs i Skövde består egentligen i grund och botten bara om två stycken fyrcylindriga tvåliters- motorer: En direktinsprutad bensinmotor och en common-raildiesel. De här motorerna optimeras och trimmas sen för att få lite olika egenskaper. Några av dem ska vara så snåla som möjligt, i vissa har ren styrka prioriterats och i ett par stycken har man försökt hamna någonstans mitt emellan.

Totalt handlar det om fyra diesel- och fyra bensinversioner som på sikt ska fasas in i produktionen.Först ut med den nya motorfamiljen är modellerna S60, V60 och XC60, som kommer att erbjudas med de två starkaste bensinmotorerna T5 på 245 hk och T6 på 306 hk, samt dieselmotorn D4 på 181 hk. T5- och D4- motorerna kommer även att finnas till V70, XC70 och S80 när produktionen av bilar med de nya motorerna ska vara i gång vecka 46. Volvo räknar med att de första exemplaren når kunderna någon gång kring nyår. Med införandet av de nya motorerna får Volvo nio nya bi- lar som klarar den nuvarande miljöbilsdefinitionen.

Dieselmotorerna i den nya motorfamiljen ska ge mellan 120 och 230 hästkrafter.Den största tekniska nyheten med de här motorerna är ett system som Volvo döpt till i-Art. Det här är en teknik som gör det möjligt att hela tiden bevaka och anpassa bränsleinsprutningen i var och en av de fyra cylindrarna separat. Varje bränsleinsprutare är försedd med en liten dator som övervakar trycket för att hela tiden beräkna exakt rätt mängd bränsle som ska sprutas in i cylindrarna. Trycket har också ökats till maximalt 2 500 bar, vilket ger möjlighet till upp till nio olika bränsleinjektioner i varje förbänningscykel.