«

»

Dec 01

Ugg jolina

”De skatteförslag som lämnas och aviseras i denna proposition kommer att bidra till att sysselsättningen och BNP dämpas något”, skriver den rödgröna regeringen.Med en regering som inte ens själv tror på sin jobbpolitik är inte målet på lägst arbetslöshet i EU till 2020 ambitiöst, utan bara naivt och orealistiskt.sedan sex år tillbaka och har min son tio dagar i stöten. Därefter har pappan honom i fem dagar. Min sambo har två barn som bor hos oss varannan vecka.Ugg jolina Diskussionen om varannan vecka kommer upp varje gång jag träffar andra skilda par. Och min inställning har alltid varit att det inte kan vara den ultimata lösningen för barnen.

Jag misstänker att varannan vecka-systemet egentligen inte är till för barnen. Utan att det snarare är en egotripp som vi föräldrar har kommit på, i rättvisans och jämställdhetens namn. Har någon funderat på hur det känns för barnen och hur det påverkar dem i deras vardag? För det första är det stressigt.Ugg jolina Mina styvbarn kommer till oss på en måndag och skall stanna en vecka. Första dygnet är alltid jobbigt! Mycket känslor av alla de slag. På tisdagen kommer min biologiska son för att stanna i tio dagar. Samma sak där, mycket känslor första dygnet. Dag två börjar lugnet att infinna sig och efter tre dagar börjar rutinerna att sitta som en dans igen. När smekmånaden kommer – ja då är det dags att byta tillbaka till mamman.

Packa väska med alla saker som ska följa med. Nästan alltid glöms det någon sak, som snabbt måste levereras till given adress. Efter detta är min son kvar i fyra dagar till – smekmånaden får fortsätta. Varannan vecka-livet gör det svårt att få kontinuitet i saker som påbörjats både hemma och i skolan.Ugg jolina Jag har ibland missat vissa aktiviteter i skolan därför att informationen inte kommit fram till mig. Som förälder blir man jättestressad och barnet blir ledsen över att kanske ha missat en viktig sak.