«

»

Maj 24

Ugg jimmy choo

Att köra den sista årsmodellen av Volvo V70 bjuder naturligtvis inte på några överraskningar. Det här är fortfarande den stora, trygga och lugna uppenbarelse som vi är vana vid. Bilen upplevs som rätt tung och är inte speciellt rolig att pressa på kurviga vägar.Men det här har aldrig varit grejen med Volvo V70, här har man arbetat med andra värden. Ett riktigt starkt kort för V70 har alltid varit komforten. Och så är det fortfarande, även när vi jämför med betydligt dyrare och modernare konkurrenter. V70 går tyst oavsett underlag och hastighet, kanske är den bäst av alla på att trolla bort oljud från grov asfalt om man inte får för sig att sätta på däck med för låg profil.Och bilen bjuder på fjädringskomfort väl i klass med tyska premiumkonkurrenter.

V70 var länge riktmärket när det gäller lastkapacitet. Visst, V70 Classic är fortfarande mycket lättlastad tack vare sin breda baklucka och låga lasttröskel. Men räknar man antal liter får den nu storstryk av värsta konkurrenten Volkswagen Passat.Ja, det är till och med så att den får se sig besegrad av mindre bilar som Volkswagen Golf Sportscombi, Skoda Octavia och Seat Leon ST.Ett annat argument för att köpa en V70 har varit säkerheten. Volvo har varit duktiga på att hamra in budskapet om att de bygger bilar med säkerhet i världsklass.

Men det handlar inte bara om ett budskap, V70 har visat sig vara en säker bil även i det verkliga livet. Och jämfört med konkurrenterna verkar den fortfarande hålla måttet och erbjuds med en hel del säkerhetsutrustning i Classic-versionerna.

Här finns till exempel adaptiv konstantfarthållare med autobroms, kollisionsvarnare med autobroms, köassistent (i kombination med automatlåda) och fotgängar- och cyklistdetektion.I och med att Volvo nu genomgår en stor teknisk omställning med nya plattformar som ska ligga till grund för framtida modeller har också nya motorer dykt upp från motorfabriken i Skövde.De gamla femcylindriga maskinerna som varit ett av Volvos signum under många år ska fasas ut och ersätts med en fyrcylindrig motorfamilj som kallades VEA under utvecklingsarbetet, men som nu när de är i produktion har fått ta över den gamla miljöbilsetiketten DrivE.