«

»

Nov 22

Ugg hat

En del av trollen som mejlade mig underströk att de inte var sverigedemokrater, efter att de hade fört fram rasistiska påståenden blandat med typiska SD-argument. Några av dem trodde jag faktiskt, efter att de förklarade sig närmare i stil med vad en av dem avslutade sitt mejl med:Ugg hat ”Nu ska du inte tro att jag är sverigedemokrat. Jag vill inte ha nåt att göra med de där jude-älskarna”.Uppenbarligen är det lite körigt ute på den där mörkblåbruna kanten. Ska man ha uppfattningen att ”massinvandringen” av muslimer kommer att innebära att muslimer tar över Sverige? Och alltså därmed gilla Sverigedemokraterna. Eller ska man i första hand rikta sitt hat mot ”den judiska världskonspirationen” – och därmed inte alls gilla SD? Knepig fråga det där tydligen.

Väldigt många av trollen har mejlat mig om hur mycket traditionella medier ljuger och döljer.Ugg hat Samtidigt som de påstår sig ha fått reda på vad som är SANT genom Avpixlat och liknande stolliga sajter (de skriver ofta ”sant” med stora bokstäver). Likaså anser de att stora internationella seriösa medier som CNN och New York Times, ljuger och döljer när de påvisar att vad Trump sagt eller twittrat i olika sammanhang – inte är sant.Om man nu anser att Sveriges radio, SVT, DN, CNN och New York Times etcetera, avsiktligt förvanskar, ljuger och döljer mest hela tiden – så kan man få hjälp med sånt. Det finns en medicinsk diagnos för det här som benämns vanföreställningar. Och eftersom Sverige är ett betydligt bättre och mer välordnat land än vad ni troll framställer det som, kan man få professionell hjälp med sina vanföreställningar. Med tiden kan man därmed förhoppningsvis landa i att man kan se sig om med friskare ögon – och inte minst med mindre rädsla för vad som kan tyckas vara lite ovant och främmande.

Alliansregeringen med tidigare utrikesminister Carl Bildt i spetsen var en av de tydligaste för- svararna av Ukrainas frihet och territoriella integritet. I nära samarbete med Polens förra utrikesminister Radoslav Sikorski drev Bildt på för europeisk kritik mot Rysslands aggression mot Ukraina.Ugg hat Ofta med motstånd från andra EU-länder som hade en mycket vänligare inställning till det ryska agerandet. Det finns nu en oro bland vissa EU-länder för att tyngdpunkten i EU:s Rysslandspolitik kan förskjutas när de två mycket tydliga kritikerna Bildt och Sikorski har lämnat utrikesministerkretsen.