«

»

Jul 01

Ugg footway

Ugg footway Nu kommer Zlatan sjunga nationalsången, vilket han aldrig har gjort, samtidigt som det blåser högervindar i Sverige. Det gör att det blir lätt för traditionella medier och bloggare att skriva om den. De är bra på att bygga hajpen omkring.Tvåa på listan är ANR BBDO:s reklamfilm ”Living with lag” för Umeå Energi där fyra personer utrustade med virtual reality-glasögon får testa på att leva med lagg, den fördröjning som uppstår med långsam internetuppkoppling.

Filmen har delats 79 715 gånger och har över 5,6 Ugg footway miljoner visningar på Youtube. Living with lag är en stark film för att den är lätt för folk att relatera till. Merparten av de reklamfilmer som blivit mest delade ligger det också mycket köpt media bakom. Bara på youtube laddas det upp 300 timmar content varje minut, så det är mycket svårt att tränga igenom bruset utan stöd av köpt media.ANR BBDO är också den enda byrå som står bakom två av de mest delade reklamfilmerna under förra året. Deras kampanj ”Like a Swede” för TCO har delats över 42 000 gånger och har 676 609 Youtube-visningar.

Ugg footway En politisk kampanj finns med på listan: SSU:s film ”Never forget to vote” där Rainer Höss, vars farfar avrättade judar i nazisternas koncentrationsläger i Auschwitz, medverkar.SSU är ett exempel som dels lever på aktualiteten, att det var valtider, och på Sverigedemokraternas framgångar. Det är genrellt lättare att bli en del av en konversation som folk redan har, folk pratar redan politik och högerextremism, säger Lance Traore.En trend som Unruly Media sett är att det blivit allt vanligare att dela allvarligare videoklipp i sociala medier. Folk använder sociala medier för att ta ställning i aktuella debatter.