«

»

Aug 25

Ugg flip flop

Jovisst var det festligt med kalas, men inte sjutton ær det någon ursækt før att misshandla mig sjælv på detta viset. Jag har varnat samtliga att det skall stavas och ræknas steg innan frukost imorgon bitti, och sedan skall morsan och jag ha ett grymt pass med pilatesbollen!Men det var åtminstone en førbaskat trevlig dag och ett mycket lyckad firande av pappsen!Nu har jag bara resten av helgen framfør mig – och då kan jag væl passa på att æta morøtter precis som alla ni andra glada VK:are Jag fick sota för mina två träningspass igår! Höger knä surade ordentligt både i gårkväll och imorse! Gnuggade in med voltaren, och möjligen vore det smartast att ta en Vilodag men det kunde jag inte riktigt kosta på mig. Vet inte säkert hur det blir med motionen under Norgesbesöket så jag styrde iväg till slim&tone kl.0645. Känner att mitt knä mjukas upp och lugnar sig lite under cykelfärden till gymmet. Jag tar det lugnt med benövningar och kör lite hårdare med mage och armar istället. Nu skall vi inte kliva på vågen mitt i veckan, men jag var tvungen att ta en pipkik imorse.När jag klev på så såg jag siffran sju och ett fladdra förbi innan den bestämde sig för sjua tvåa.

Fem gånger, samma resultat, sjuttioett guppar över till sjuttiotvå.Skyndade in på toan och tömde blåsan och hokuspokus, voila: 71.9 kg!Eftersom en dagbok skall handla om det som rör författarens tankar,funderingar och allehanda göromål måste jag ju dela med mig av detta till er!Det fyllde hela mig med en salig lycka och jag stepjazzade några glädjeskutt i min ensamhet med vågen! Yes,yes,yes!Nu vet jag exakt vart jag står inför denna lillsemester till hemlandet och jag får extra viljekraft och fyller på i motivationsförrådet.Jag har kommit underfund med att detta med viktminskning är mycket beroende av hur laddat man är mentalt. Är inte viljan och motivationen på topp såär det nästan omöjligt att lyckas.Det är givetvis värdefullt att ha stöd och peppning från sin omgivning, men den viktigaste supporten måste vi få från oss själva ! Kanske ni tycker det är lite ”stråltantvarning” över detta att föra en dialog med sig själv, men det kan jo göras i det tysta för att bli lite mindre suspekt!När blanka montrar med mörka härliga praliner ställer sig mitt framför oss i alla köpcentra och trottoarpratare med frestande erbjudande går till fysisk angrep får man ta sig ett allvarsnack med sig själv.

Ställa lite enkla frågor: Vart på kroppen sitter denna glass som bäst? Hur många minuter på crosstrainern kostar detta kex? Är det värd besvikelsen på vågen att stoppa en smaklös korv i truten?Ibland hjälper det inte, men kan det avstyra fem av tio impulshandlingar så är det ju jättebra? Så ser ni någon som grälar med sig själv framför chipshyllan, eller lägger krokben för mulliga kroppen på väg in till kondiset, så är det troligtvis en VK:are *fniss* (annars bör man ringa psyk.)Klarade mig genom första två fikarasterna på jobbet utan större blessyrer.Gröt till den första och 1 kiwi på andra varvet. Ivrig att komma iväg mot Norge så jag skippar luncharsten och tar ett par komptimmar på eftermiddagen Måste bunkra upp med frukt och grönt innan gränsen! Mamma ringde igår och talade om att vanliga Golden äpplen nu kostarmotsvarande 39sek/kg i mataffären!Det är skamligt! Ett så rikt land