«

»

Nov 13

Ugg evanna boots women

Som Margaret Thatchers handväska. Det fanns till och med som uttryck, att man hade blivit ”handbagged” när hon hade satt en på plats.Där män begränsas av kostymmallen är det lättare för kvinnor att sticka ut. I kavaj blir det så stelt och svårt för mig, som pratar med hela kroppen. Jag kör på koftor istället,Ugg evanna boots women har säkert 25 stycken, berättar Tina Acketoft (L).Gudrun Schyman utnyttjade sin position som enda kvinna bland partiledarna på 1990-talet genom att förstärka sin femininitet med röda läppstift, kjolar och högklackat.Klackarna ger längd, och pondus. Att inte ha högklackat i dagens politiska landskap är att bryta mot normen, säger Birgitta Ohlsson, som är 1,78 och trivs bäst i lågklackat. Hon och partikollegan Tina Acketoft har båda fått erfara vilka skillnader det är mellan de svenska och europeiska politikerkvinnorna.

I Sverige är den största synden att klä upp sig för mycket.Ugg evanna boots women I Bryssel och Strasbourg är det tvärtom, säger Tina Acketoft.På kontinenten ställs det helt andra krav på att vara chic.Det är skyhöga klackar som gäller. Manikyr, pedikyr och smycken. När jag satt i Europarådet blev jag genast mer medveten: ”Jag borde ha fixat mina naglar!” Samtidigt som jag tycker det är roligt med mode, är det svenska sättet att klä sig befriande. Det ger folk mer utrymme, att inte hela tiden vara yta.Birgitta Ohlsson har analysen klar:En kvinna som är politiker i Sverige lever ofta närmare ett normalt vardagsliv än kollegorna i Europa. Här hämtar vi på förskolan, byter bajsblöjor och går till mataffären med tunga kassar.

Det är lättare att upprätthålla en image där man ständigt är fixad och donad om man har en distans till det här vanliga livet.Amela Hodzic, regionråd för Socialdemokraterna i Region Skåne, applåderar den svenska modellen.Jag uppskattar toleransen och att alla får göra som de vill.Ugg evanna boots women Det tar typ tolv minuter för mig att göra mig i ordning på morgonen.Själv klär hon sig i såväl byxor som kjol, och gärna i färgen rött.Jag älskar rött och jag älskar socialdemokratin, så det är ingen svår kombination.