«

»

Aug 21

Ugg elena

Klämde ner mig på en stol under markisen utanför för att njuta glassen och titta på ovädret. Då kommer en dyblöt gubbe studsande och vill ta skydd under samma markis. Strax stämmer han i en högljudd serenad av någon romsk vaggvisa och sjunger så guldet glimrar i tanden.Alla affärsinnehavare på gatan sticker ut sina huvuden och betraktar spektaklet.En sjungande sigenare och en rundnätt blondin, frenetisk slickande på sin knallgröna glass, hoptryckta under ett lokalt Niagara Falls. Jag hör mitt samvete skråla: ”Rätt åt dig, knubbis – nu kan du stå här o skämmas?”Lyckas avhålla mig från den mörka chokladen under eftermiddagen och knaprar istället på en morot.Chefen kommer förbi på jobbet och bjuder på en butterkaka till eftermiddagskaffet.Jag tar en pytteliten flisa och njuter av den under de få sekunder den varade?

Vickade mig hem på herrcykeln och bestämmer att pistageglass och kakbit innebär att det måste bli ett magert kvällsmål. Två finnkrisp med kall skivad potatis och en skål vaniljyoghurt med K-special.Jag klarade mig precis under min nya kalorigräns på 1490, och då rörde jag inte mina motionskalorier!Om jag nu kan äta så pass många kalorier så skall jag låta motionskalorierna bränna fett istället för att äta upp dem! Härmed lovar jag det på heder och samvete!”Det är en helt obeskrivlig lyckokänsla att få vara alldeles normal!”Vaknade och kände mig lite ledsen och irriterad över att min fina röda Monark är omhändertagen av någon suspekt varelse. Nu får hon säkert stå ute om natten…Jag stampade iväg till fots mot slim&tone gymmet och konstaterar att jag måste köpa en ny cykel ganska omgående om jag inte skall komma på ursäkter som att det blir för jobbigt att GÅ till gymmet så tidigt på morgonen med alla packepinaler! Det tycker jag är skitjobbigt – och när något är jobbigt så blir det ingen långvarig vana hos mig! Man har ju varit med en vinterdag förr och känner till hur skruttjäntan beter sig…

Fanfar och applåder fick jag när jag registrerade mitt medlemskort på slim&tone kl. 07:08. Det har pågått en liten tävling om vem som kommer först till 50 träningsbesök och vinnaren blev jag. Hurra! Men under promenaden till gymmet bestämde jag att imorron blir det vilodag! Skall lyssna på kroppen och goda råd från VK systrar på Forumet.Smet iväg från lugnet på jobbet vid tio och jagade snabbt till en klädaffär som körde igång med halva reapriset för speciellt inviterade (bl.a. mig!). Jag ville hänga på låset när de öppnade och hade gott sällskap av grabbarna som väntade på att systemet, som ligger granne, skulle slå upp sina dörrar.