«

»

Jun 30

Ugg e emu

Finns det några andra städer som har mytbild om att vara farliga?Ja, tidigare var det alltid Borlänge, men nu har de trillat ner några steg på listan. Ugg e emu Förut låg man i topp men polisen har väl jobbat med att få ned det där.En av de stadsdelarna som det alltid rapporteras flitigt om i media är Rosengård. Men kollar man på statistiken från BRÅ har den utsatta stadsdelen ett oförtjänt dåligt rykte enligt Leif Pettersson. Antal anmälda misshandelsbrott är ett bra exempel på det då Rosengård hamnar på plats 25 av 38. Ett annat är stöld- och rånbrotten där Rosengård placerar sig på plats 26 av 38. Den enda topp-tio-placeringen stadsdelen har är på listan över narkotikabrott, där man hamnar just på plats nummer tio. Som enligt Leif Pettersson alltså inte alls är lika ”farligt” för allmänheten som till exempel alkohol.

Ugg e emu Man kan lita på den så till vida att det här är brott som anmälts till polisen. Men det är ju många typer av brott som misshandel, hot och ofredande som inte anmäls, säger Leif Pettersson till Nyheter24.Var begås det flest mord? Det är sannolikt i storstäderna men det är mindre än 100 per år och statistiken har legat stilla i 30-35 år. Man kan tro att det numera är väldigt mycket mer mord men det har inte ökat. Jag tror snarare att det är det mediala intresset som har ökat, speciellt när det gäller spektakulära mord.

Hur ser statistiken över våldtäkter ut? Den har gått upp väldigt mycket. Förr var det en skam men numera uppmanas man att anmäla. Forskarna menar att det har funnits ett stort mörkertal tidigare som nu är på väg att försvinna mer och mer, säger Leif Pettersson, till Nyheter24.Alla brott som ger fängelsestraff borde med få undantag också leda till utvisning av personer som inte är medborgare. Att Alliansen inte åstadkom detta, eller ens tog nämnvärda kliv i den riktningen var ett av våra största misslyckanden.Ugg e emu.