«

»

Aug 15

Ugg cory

Tur han låg på plus för när han kommenterar mina skriverier i dagboken med att det är larvigt att tänka på choklad och sötsaker och att det bara är att bestämma sig och skärpa till sig, hänger plötsligt smockan i luften!Vad vet väl han om att ha genomlevd ett helsike med matmissbruk? Jag drar paralleller med alkoholister, heroinister och fandens och hans moster, men får till svar att de verkligen borde bli tillsagda att skärpa sig, lägger jag ner! För husfriden och min egen hälsas (blodstörtning) skull. Kan inte avgöra om han skämtar, provocerar eller har tappat förståndet.Smäller istället en kastrull på spisen och rör ihop en soppa av vad jag hittar i skafferiet. En påse Minestronesoppa som bas sedan, hackar jag i två morötter, köttbullar från frysen, en burk canellonibönor och en strör i lite fullkornscouscous. Mycket matig och nyttig soppa på en snabb kvart.När sambon frågar om jag vill ha något till kaffet är svaret bestämt nej!

Trött, trött, trött när sambon väckte mig kl. 0600 för att jag skulle komma iväg till slim&tone imorse! Klockan blev 01:30 innan helgens dagbok kunde mailas iväg till VK, och när jag precis somnat så ringde telefonen! Min bror ville meddela att han och sambon påbörjat arbetet med en ny norrman. Rättare sagt slutklämmen, då den nye familjemedlemmen äntligen annonserat sin ankomst. Tog ett tag innan jag somnade om så nattsömnen blev minimal för min del. Men idag fanns ingen ursäkt i hela världen att inte stoppa sin röv i cykelbyxorna och sätta fart mot gymmet! Nu blir jag tjatig, men något konstigt är det med det förunderliga livet därunder. 38 dagar mot normala 26 har passerat och jag har en känsla av vissa vitala organ inte sköter sina sysslor snyggt. Jag börjar ana hur en värpsjuk höna mår…Värpa är just vad jag skulle vilja göra när jag (snarare innan) jag kliver på vågen. Tar ett djupt andetag och säger halvhögt ”Skyll dig själv!”.
Känner ändå att lite av spänningen släpper eftersom jag var rädd att jag skulle få skämmas ögonen ur mig över resultatet idag. Det gör jag trots allt inte. Funderar en mikrosekund om praliner och karamelldränkta spritaprikoser inte hunnit fastna, men slår tanken ifrån mig. Just nu väger jag 72.6 kg, och det är vad jag ska förhålla mig till. Tycker jag har legat här och pöst i evigheter snart! När jag väl kom i gång med passet på slim&tone så lyder inte kroppen som jag vill. Benen är blytunga och jag tycker jag sliter med alla övningar där lite spänstighet är involverad. Jag får liksom ingen fjädring i kroppen och det känns som allting stretar emot.Glömde frukten idag så det blir te och vatten på förmiddagen.Lunchlådan, som idag består av Dafgårds kålpudding, smakar förträffligt.Släntrar runt på varuhusen någon halvtimme och pejlar in höstens stövlar.