«

»

Maj 22

Ugg chestnut

Honda har fått lite skäll efter uppdateringen av ikonen Transalp. Framhjulet har krympt från 21 till 19-tum – en hädelse enligt grusentusiasterna som förmodligen ser det som ett svek i stil med det Nick Cave gjorde när han genomförde sin musikaliska flirt med Kylie Minogue. Det råder ingen större tvekan om att Honda i och med uppdateringen till 2008 siktade på att bygga en mer asfaltsorienterad modell. Motorn har Transalp hämtat från touringhojen Deauville: 60 hästar och 60 Nm. Insprutningen är Hondas patenterade PGM-FI, med 12-hål per injektor, vilket ska ge mjuk respons.

Transalp har Hondas välkända kombibromsar och ABS. När du trycker ned bakbromsen aktiveras även en av kolvarna framtill; det mittersta på höger sida för att vara mer exakt. De fem övriga kolvarna aktiveras först när du bromsar med bromshandtaget på styret.Ténéré er något så ovanligt som en renodlad, tillika Dakar-inspirerad japansk offroad. Modellen togs emot med öppna armar när den presenterades hösten 2007. Helt ny är den dock inte. Ténéré dök upp redan 1986. Dagens version har den välbeprövade 660 kubik stora enstånkan som lämnar strax under 50 hästar. Det är samma motor som sitter i XT-modellerna, men i Ténéré har den aningen högre trimningsgrad. Bensintanken är på maffiga 23 liter och det ger hojen en stor aktionsradie. Ramen är av stålrör medan svingen som brukligt är av aluminium. Fram sitter dubbla bromsskivor på 298 millimeter.

Designen har utan tvekan spelat en stor roll vid skapandet av Ténéré. Hasplåt och rejäla skydd på andra utsatta platser är standard. Diverse justeringsmöjligheter gör det möjligt att skräddarsy förarmiljön. Instrumenten är både analoga och digitala, med analog varvräknare och digital display för hastighet.