«

»

Aug 14

Ugg barnskor

Bläddrade i min lilla ”Viktig-bok” som kollegan Monika plitar ner min vikt i varje vecka sedan 2003. Till min stora fasa ser jag att jag väger exakt det samma idag som jag gjorde den 30 maj! Jag blir helt matt av att få denna grymma sanning kastat i ansiktet! Ångrar nästan att jag tittade för jag känner det som ett slag i magen och sjunker nästan under bordet! Pinsamt är den första definitionen av känslan… Sedan blir jag varm av ilska över att jag i tre förbenade månader har svettat, Ugg barnskor kämpat och,enligt mitt tycke, gjort en helhjärtad insats för att sedan inte minskat ett enda hekto?! Det känns inte rättvist! Min viktkurva är ju rena berg&dalbanan. Nu vill jag bara åka rutschkana framöver!”Malla” ställde en fråga till mig på Forumet om hur det känns att vara ”normalviktig” (inte riktigt än dock) Om jag känner mig annorlunda eller lyckligare?

Helt spontant är svaret ett klockrent JA på frågorna! Det är en enorm skillnad på Lillian 72kg och Lillian 104kg! Jag har hittat tillbaka till mitt riktiga jag. Ugg barnskor Övervikten bröt nästan ner min personlighet. Från en glad, positiv tjej som alltid var på G blev jag en sur, trött, ledsen tant som drog mig undan. Mitt mål är absolut inte att bli ”snyggare” och det spelar egentligen ingen roll vad vågen visar. Men jag vill må bra och få vara frisk! Jag vill njuta av allt som erbjuds oss tjejer som befinner oss mitt i livet. Inte slumra och pösa i soffan med värk i kroppen och bli röd och svettig av minsta lilla rörelse. Jag vill ha en stark kropp som jag behärskar.

Skulle jag hamna i svårigheter vill jag kunna klara att lyfta min kroppsvikt med mina armar, springa fort eller vad som nu krävs. Min sambo sa en gång något som blev en tankeväckare. Ugg barnskor Det är de fysisk starka som oftast överlever i kriser och katastrofer.(tex. Estonia)Ren själbevarelse alltså att inte vara tyngre än att man kan manövrera sin kropp. Där är jag snart nu! Och bonusen är att jag fått tillbaka mitt glada humör, glimten i ögat, positiv attityd, nyfikenhet och energi.En andra och sista chans att behandla kropp och liv med respekt!