«

»

Apr 26

Ugg bailey

Bilder på aborterade foster och slagord mot rätten till abort väckte starka reaktioner i Borlänge när organisationen Människorätt för ofödda (MRO) demonstrerade i staden, skriver flera medier. Motdemonstranter mötte upp och protesterade mot tillställningen, som gick lugnt till enligt polisen.Jag tycker att det är riktigt osmakligt och kränkande. Det här är ingenting annat än renodlat kvinnohat från gubbar som vill bestämma över kvinnors kroppar, säger Emilia Persson som är aktiv inom RFSU till P4 Dalarna.Men MRO, som just nu kampanjar i ett flertal städer i Sverige, avfärdar argumentet.

Jag vet att det är många som inte tycker som vi, men jag tror att de lever i en värld av lögner där man på något sätt har intalat sig att ett barn som har en egen genetik, en egen blodgrupp är en del av mammans kropp, säger Emelie Karlsson i MRO till Dala-Demokraten. Namn: Matilda Hanning Ålder: 17 Yrke: Studerande Vad har DU på dig? 1. Frisyren? – Jag har bara satt upp håret, för att det är skitigt. Hårbandet har jag köpt i Östersund. Eftersom jag går på frisörskola brukar jag fixa rätt mycket med håret. 2. Vad har du upptill? – Jackan är från Fjällräven och är köpt på Pub inne i stan. Den gula undertröjan är från H&M och den vita tröjan från Gina Tricot. 3. Vad har du nedtill? – Souljeans från MQ och ett par Ugg-skor från Stadium. 4. Accessoarer? – Örhängen köpta på NK och halsband från Lindex.

Namn: Binyam Kahsai Ålder: 17 Yrke: Studerande Vad har DU på dig? 1. Frisyren? – Jag går till frisören en gång var tredje månad. 2. Vad har du upptill? – En Adidas tröja köpt på Adidas Concept Store. 3. Vad har du nedtill? – Vailent-byxor från Carlings och Converse-skor från Stadium. 4. Accessoarer? – En ring i örat som jag inte minns var jag har köpt.