«

»

Maj 17

Ugg baby

Ett bra tips för att skapa myskänsla i sovrummet är att ha många kuddar, gärna i olika storlek och material.Ett överkast i lite dyrare tyg gör mycket för känslan i rummet. Men nu har ju inte alla överkast längre för de vill inte bädda för kvalster och då blir det lätt att det vackra överkastet ligger i en hög på golvet. En bra lösning brukar då vara att köpa lite snyggare och gärna lyxigare sängkläder. Sängen ser då snygg ut hela tiden!Ett sovrum ska helst inte ha för mycket prylar som inte hör hemma i sovrummet. Försök att hitta den förvaringen någon annanstans. Går inte det så satsa på snygga byråer, nätta sängbord och sänglådor som går att stänga till. En nätt bokhylla och ett vackert sminkbord är också okej i sovrummet. Det finns även sängar med dold förvaring i sängen.

Sist kan du lägga till vackra askar och små skrin för förvaring av smink, smycken och andra småprylar.Självklart skall du välja en säng som passar din sömn. Det är ju själva huvudsyftet. I övrigt är ju förvaring av vikt. Har man för lite förvaring hamnar sakerna på golvet. Fundera på vad som behöver förvaras, liggande eller hängande kläder, underkläder etcetera. Krokar för de dagliga kläderna är bra, så att de inte hamnar på golvet. Belysningen är också viktig. En bra läsbelysning, mysbelysning och en god allmänbelysning med dimmers.

Lägg extra omsorg vid valet av belysning till sovrummet. Fixa bra allmänbelysning med en taklampa och sedan flera mindre ljuskällor. Glöm inte att välja sänglampor med riktat ljus så att du ser att läsa ordentligt. Lampskärmar i vackra tyger gör sig riktigt bra i sovrummet och en ljusslinga brukar vara fint.Sedan lägger du till levande ljus, några fina ljuslyktor och kanske ett doftljus. Mysigt ska det vara!