«

»

Aug 07

Ugg åhlens

På söndagskvällen försvarade Ugg åhlens Trump sitt uttalande genom att tittra följande:”Mitt uttalande om vad som händer i Sverige syftade på ett inslag som sändes i Fox News som handlade om invandrare och Sverige.”Inslaget han tros referera till är en intervju som tv-kanalen gjort med den amerikanske dokumentärfilmaren Ami Horowitz. I sin dokumentär tar Horowitz upp påstådda negativa effekter av invandringen i Sverige.Aftonbladet valde efter presidentens förklaring att lägga ut en artikel på engelska där tidningen pekade på flera fel i det aktuella Fox-inslaget.I och med Trumps tweet sade sig Sveriges ambassad i Washington, som tidigare krävt en förklaring från presidenten, se saken som utredd, enligt en kommentar till Dagens Nyheter.

Vi vill bli den största spelaren här, säger Magzterchefen Scott Verchin.Svenska Readly, som kallar sig ett Spotify för tidskrifter, har funnits på den svenska marknaden sedan 2013.I USA finns en tung konkurrent i ”Next Issue”. Där slåss Readly även med Magzter, ett bolag med rötter i Indien. På den svenska marknaden har Readly konkurrens från Ztory, som Axel Johnson-ägda D-Ax gått in som delägare i.Nu planerar Magzter att kliva in på de skandinaviska marknaderna, Ugg åhlens kan Dagens Media berätta. Nyligen var Scott Verchin, global chef för Magzters innehållsavtal med publicister, i Sverige för att träffa de svenska tidskriftsjättarna.

Vi har tidigare inte haft någon närvaro i Skandinavien. Nu är vi redo att lansera så fort avtalen är påskrivna, säger han.Han avslöjar ingenting om vilka mediebolag Magzter har uppvaktat, Ugg åhlens eller om några avtal är klara. Han konstaterar dock att Magzter riktar in sig på att få med de allra största konsumenttidskrifterna. Det torde innebära framstötar mot bolag som Bonnier Tidskrifter och Aller Media.Readly söker just nu 100 miljoner kronor i riskkapital, som ska användas till marknadsföring. Scott Verchin vill inte specificera hur mycket pengar som Magzter tänker spendera på sin lansering i Sverige.