«

»

Apr 20

Ugg a roma

Träningshysteri råder. Men en viktig detalj saknas: träning är inte kul. Man är inte glad när man tränar. Träning är trist. Riktigt trist. ”Träning är lika naturligt för mig som tandborstning”-människorna ljuger. Och är det en av motsatt kön som talar om sitt träningsintresse kan du vara säker på han/hon bara vill imponera. För det är trist att släpa med sig träningskläderna, trist att halka iväg till gymmet, trist att byta om, trist att springa på ett bullrigt rullband, trist att vänta på att muskelbergen ska blir klara så att jag kan få lyfta mina 4-kilosvikter i fred och trist att vänta på resultat. Och förlåt, men nya träningskläder? När man kan köpa nya vårskor? Möjligtvis kan tanken ”beach 2004” locka mig till gymmet. Men att det skulle vara kul? Gå inte på bluffen. Min singelkompis kom överlycklig hem från första passet på nya gymmet. – Det är verkligen hur bra som helst att träna där. Det fanns dock en naturlig förklaring till hennes nyfunna träningssug: – …Och gissa vem som stod på stairmastern bredvid mig? A-teens-Dhani! Typ det muskligaste jag har sett.

De lyxiga varuhusen i New York, Henri Bendel, Bergdof Goodman och Barney’s, har hyllorna fulla. Cashmere är säsongens snyggaste, bästa material. Snyggast är en djupt balletringad tröja eller en rak, söt kofta. Här hemma har även billigare kedjor cashmere, men se upp – riktigt bra kvalitet får du sällan för under 1 500 kronor per plagg. Kostar den ett par hundralappar är kvaliten grövre och inte lika sidenmjuk.

För fem år sedan skulle det vara otänkbart, men i dag har varenda designer värd namnet skapat minst ett par specialdesignade jeans med sitt signum på bakfickan, lyxiga butiker ägnar flera hyllor åt blåjeans – och varenda fashionista har minst ett par Seven, ett par Blue Cult, ett par Paper denim och ett par Yanuk i garderoben. Designerjeansen är här för att stanna, trots att de extremt detaljrika bakfickorna är på väg ut. Smakar de så kostar det, närmare 2 000 kronor trots att kvaliten är exakt densamma som på H&M. Passformen skiljer sig dock – och känslan.