«

»

Apr 20

Ugg a milano

Titta ut genom fönstret. Vintern är här nu, och det finns inget du kan göra åt det, utan det är bara att härda ut. Men allt kommer att kännas bättre om du inte fryser, så en rejäl vinterjacka är hur viktigt som helst.Just nu, bara i dag, har Boozt.com en blixtrea med rabatter på upp till 50 procent! Så passa på att fynda märkesjackan du gått och suktat efter.Det är inte själva teet man vill åt. Kanske inte heller gurksnittarna eller den clottade creamen. Men vem kan motstå att under timmar sjunka allt längre ner i väl insuttna skinnfåtöljer, bläddra i en Evening Standard eller Vogue, kolla in övriga gäster och bara andas? Du behöver inte välja dyra, anrika Browns hotel. The Berkeley på Wilton Place, i närheten av Harrods, är tillräckligt tjusigt och mer prisvärt.

Londons största, kungliga park. Den breder ut sig som en 2,5 kvadratkilometer stor lunga och är en oas speciellt under de varma månaderna. I nordvästra delen (Kensington Garden) ligger ett stort lekområde tillägnat prinsessan Dianas minne. Bara vuxna med tillhörande barn har tillträde. Här finns vattenlek, ett stort träskepp och klätterställningar. Även skötbord och kafé.Portobello road är bara en av många marknadsplatser. Men den kan vara den bästa. Börja promenaden i Notting Hill, träng dig fram mellan skräp, guldkorn och andra turister. Belöna dig med en cafe leite och mumsigt portugisiskt bakverk på Lisboa patisseri (Golborne road) där marknaden tar slut.

Shoppinggatornas gata. Letar du den senaste musiken, stanna till på nummer 14-16 (Virgin megastore) eller 150 (HMV). Selfridges, Oxford street 400, har ett exklusivt urval och Mark’s & Spencer, på nummer 458, har mer okej priser. Topshop, på nummer 214, och Zara, på 333, är värda besök även om kedjorna också finns hemma. På nummer 175 ligger New Look där du kan fynda trendiga kläder till fyndpriser.Ett utmärkt sätt att se stan. Skippa de speciella sightseeingbussarna och sätt dig i stället på linje 19 eller 159 som går förbi många turist-attraktioner. Med en bra karta är det lätt att följa med. Kostar två pund för en enkelresa, sitt kvar tills chauffören börjar titta konstigt på dig.