«

»

Aug 09

magnus Uggla å han kysste mig lyrics

Folk gillade sådant på den tiden. Man tyckte det var vackert, och sant. Raderna är ett citat ur en dikt skriven av författaren Dorothy Law Nolte, som egentligen bara är känd för den här texten. Folk hade dem uppsatta på kylen, för att påminna sig själva om hur man är en bra förälder,magnus Uggla å han kysste mig lyrics  kanske.Nu är det 2013 och vi är fast med David Eberhard.Han tycker att barn bestämmer för mycket och det har han skrivit en bok samt ett antal tidningsartiklar om. I fredags dök han upp i ”Skavlan” också, och pratade om vikten av att vuxna bestämmer.Vi låter barnen bestämma vad vi ska äta till middag och vi låter barnen bestämma vart vi ska åka till semester.Det är vårt samhälles stora fel, menar David Eberhard.

Men vet ni, jag tror att han har fel. Jag tror att svinhugg går igen.Och det gör vänlighet, kramar, lyssnande och förståelse också.Jag frågar alltid mina barn vad de är sugna på att äta till middag. David Eberhard skulle dö om han visste. Men jag gör det helt medvetet och jag tror att jag gör rätt. Jag tycker barnen är så duktiga som tragglar på i skolan hela dagarna och läser läxor på kvällar och helger.magnus Uggla å han kysste mig lyrics  Om de är sugna på broccoli eller för den delen tacos så vill jag så hjärtinnerligen gärna laga det åt dem.Vad skulle kunna vara fel med det?David Eberhard tror att barn som får det de önskar sig växer upp till besvikna vuxna som blir sura på livet när inte varenda önskning slår in. Men det tror inte jag. Jag tror att de växer upp till vuxna med förmågan att lyssna – på vad någon annan önskar sig.Det har faktiskt redan hänt.

Händer varje dag.Allt snällt jag har gjort mot dem får jag tillbaka, rakt i ansiktet.(Det gäller inte bara mina barn. I alla grupper jag har ingått, arbetsplatser som jag har jobbat på till exempel, är de människor som fått allt alltid de snällaste. Det är de mobbade, dem som livet stukat, ignorerat och plattat till, som är dumma mot andra människor. Om man har snälla människor runt sig som lyssnar på vad man önskar sig och anstränger sig för att ge dem det – då finns det ingen anledning att ge andra ett tjuvnyp.)magnus Uggla å han kysste mig lyrics David Eberhard ser barn som glasskravmaskiner och föräldrar som frysboxens väktare. Han får fem minuter i tv för att tala om förhållandet mellan föräldrar och barn – och hans enda budskap är att man ska säga nej när de vill ha glass.Men jag tycker att man ska säga ja till glass. Min bästa vardagsöverraskning är att släppa glädjebeskedet att jag köpt Ben & Jerry’s.